SKC
Korotan

Search
Close this search box.

Božični koncert s Kvartetom Korotan

18. December 2023 ob 19:00
SKC Korotan

Vabilo / Einladung

Kvartet Korotan bo v svojem, tokrat božično obarvanem programu, zopet predstavil pestro paleto zlatih dunajskih klasikov, slovenske umetne in ljudske glasbe, popularnih melodij, filmske glasbe in še številnih drugih glasbenih in performativnih presenečenj.

V značilnem hudomušnem slogu in sproščeni interakciji s publiko bo s pomočjo letošnjih gostov, mednarodno uveljavljenim tenoristom Davidom Jagodicem in njegovim bratom, uspešnim mladim klarinetistom Andražem, pričaral nepozabno praznično vzdušje.       

Kvartet Korotan sestavljajo odlični glasbeniki, katerih življenske poti se razpenjajo med Slovenijo in Dunajem, pa čeprav niso vsi slovenskega ali avstrijskega porekla. Kvartet in njegovi programi simbolizirajo multikulturalnost, obenem pa gojijo prav posebno spoštovanje do slovenske in avstrijske kulture ter – popolnoma v smislu Korotana – krepijo kulturno prijateljstvo med državama Avstrijo in Slovenijo.

Člani kvarteta niso “zgolj” glasbeniki. V okviru svojih nastopov se publiki predstavijo tudi kot celostne osebnosti s svojimi “postranskimi” interesi in zanimivimi talenti. Gostje, ki jih povabijo k sodelovanju, so uveljavljeni slovenski umetniki, ki so svojo profesionalno glasbeno pot kot študentje začrtali prav na Dunaju in v Korotanu.

Prav tako pa kvartet Korotan v okviru svojih nastopov vedno ponudi možnost predstaviteve eni od vzhajajočih glasbenih zvezd mlade generacije aktualnih “korotanskih” študentov.